Din punct de vedere economic, Comuna Voila este preponderent agricola, regasindu-se in agricultori individuali cat si asociatii agricole.

Agricultura

Suprafete cultivate cu grau, porumb, secara, ovaz, cartofi, legume.

Cresterea animalelor: bovine, ovine, cabaline, porcine,caprine.

Economia:

In comuna exista zece unitati economice cu capital privat si Herghelia cai de rasa Lipitan de la Sambata de Jos, ( cea mai mare herghelie de crestere a calului rasa  Lipitan din Europa) cu capital de stat, S.C.Carmolimp SRL Voila cu 60 de angajati, avand specific zootehnic. Tot ca obiective importante putem enumera :Banca Cooperatistă ,,8 Martie Codlea,, din Voila, statia PECO, satie GPL,Hanul Arcasului, dispentarul uman, dispensarul veterinar, Ocolul silvic ,,Pădurile Făgăraşului ,,Voila.

Silvicultura:

Suprafata ocupata cu vegetatie forestiera este de apx. 1560 ha din care: 1020 ha padure; 1,80 ha perdele de protectie; 140 ha tufisuri; 398 ha padure independenta.

Padurile sunt proprietatea comunei Voilà, in prezent fiind  administrate de catre Ocolul silvic,,Pădurile Făgăraşului,, Voila, cuprinzand paduri din grupa I functionala respectiv cu rol de protectie, situate in zona montana si paduri din grupa a doua functionala, cu rol de productie.

Principalele formatiuni forestiere fundamentale sunt: gorunetele, fagetele, amestecul de fag cu rasinoase si molidisunile.

Situatia fito-montana

Este buna, neexistand pana in prezent atacuri semnificative de daunatori mici in zona montana si nici in cea deluroasa.

In viitor, se urmareste dezvoltarea durabila a fondului forestier.

In apele de pe raza com. Voila, se inmultesc, urmatorii pesti: pastrav, clean, stiuca, crap, caras, biban, rosioara.