Obiceiuri:

Cele mai importante obiceiuri si traditii sunt legate de Sarbatoarea Craciunului, cand se organizeaza cete de feciori care consta in asociatii de juni ce isi desfasoara activitatea principala intre Craciun si Boboteaza (Sfantul Ion). In ceata de feciori intra tineri necasatoriti (17-20 de ani), in numar variabil de la 4-7 pana la 18-20 de persoane.

Principalul rost al cetei de feciori este colindatul cu ocazia Craciunului, Anului Nou si al Sfantului Ion.

Ceata de feciori se constituie de Sfantul Nicolae, cand se fixeaza persoanele care intra in ceata, iar cei intrat aleg conducatorii, respectiv: un vataf mare, un vataf mic, un stegar ( care poarta steagul de ceata). Acestia au ca sarcini principale sa organizeze dansurile si petrecerile din perioada sarbatorilor de iarna.

Noaptea de Craciun este ocupata in intregime cu colindul, iar a doua zi de Craciun se face jocul cetei, dupa venirea de la biserica a cetei. Dupa acest ceremonial, ceata organizeaza o masa la care participatinerii care nu intra in ceata, fete, parinti, diversi invitati.( inainte de cel de-al doilea razboi mondial la aceasta masa ereau invitate notabilitatile comunei) In noaptea de Anul Nou se trag clopotele si se “ ingroapa anul vechi” si se colinda din nou. Seara sunt organizate dansuri si masa.

Ceata de feciori dureaza pana la Sfantul Ion, ocazie cu care se merge iarasi la colindat. In seara de Sfantul Ion se desface ceata, toti cetasii participand la o ultima masa.

Alte obiceiuri le constituie targurile satelor apartinatoare, tinute dupa anuarul targurilor de animale.

Turism:

Ca puncte de atractie turistica, putem enumera  Castelul Brancovenesc din incinta Hergheliei Sâmbăta de jos de crestere a cailor rasa Lipitan, Hanul Arcasului din Voila.

Pe raza comunei voila functionează un numar de zece biserici pentru credinciosii ortodocsi.

In satul Cincsor exista si o biserica evanghelica si casa dec rugăciuni a credinciosilor adventisti de ziua a VII-a.

Sănătate :

pe raza comunei Voila functioneaza un dispensar uman care este amplasat in centrul satului Voila, deservit de un medic .

De asemenea comuna mai este deservita de un dispensar veterinar, precum si de o farmacie umana  .